de tegel publieksprijs 2020

In verband met Tweede pinksterdag is Villamedia maandag 1 juni gesloten. Vacatures die vrijdag 29 mei na 15.00 uur binnenkomen worden pas dinsdag 2 juni geplaatst.

— donderdag 20 februari 2014, 09:06 | 0 reacties, praat mee

Transcriberië Expres

Het uitwerken van een interview bevat helaas een niet te vermijden onderdeel: het uitschrijven van de opname. Zelfs bij een leuk interview is het vrij saai en bewerkelijk, niet in het minst omdat het een constante wisseling tussen je opname en tekstverwerker is. Spelen, stop, tikken, spelen, stop, tikken.

De gratis (!) dienst oTranscribe heeft geprobeerd dit proces zo simpel mogelijk te maken. De site leest je audio-opname (of zelfs videobestand) in en geeft die in je browser als een simpele tijdlijn weer. In hetzelfde browservenster zit ook je tekstverwerker. oTranscribe heeft alle functies om door je audio heen te spoelen en te pauzeren in toets-combinaties gevat. Ook kan de audio worden vertraagd of versneld. Het betekent dat je met oTranscribe het hele interview vanuit één locatie kunt uitwerken, zonder je handen van het toetsenbord te halen. Je audiobestand noch de uitgewerkte tekst wordt extern opgeslagen - alles gebeurt lokaal, en dat is wel zo veilig. oTranscribe maakt de klus er niet leuker op, maar wel een stuk sneller en eenvoudiger. otranscribe.com

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl
020-30 39 750

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

Karen Bais
020-30 39 756

Sofia van Wijk
020-30 39 711

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.