e learning nvj

— vrijdag 2 mei 2008, 14:00

Torpedo in zwaar weer

Het voortbestaan van Torpedo, een Granta-achtig tijdschrift voor journalistieke non-fictie, is na drie nummers al uiterst onzeker geworden. De redactie van het tweemaandelijks verschijnende blad is op zoek naar een andere uitgever, nu ‘uitgeverij Nijgh & Van Ditmar er maar niet in slaagt het blad in de winkels te krijgen’, zoals hoofdredacteur Carel Helder het uitdrukt. Helder: ‘Bij een grote boekwinkel als Donner in Rotterdam bijvoorbeeld, moest je er vergeefs naar zoeken. Daar konden ze het alleen voor je bestellen. Volgens Helder wilde Nijgh & Van Ditmar alleen verder met Torpedo indien het blad ook in de AKO-kiosken verkrijgbaar zou zijn. Torpedo, waarin onder meer journalist Henk Hofland zijn memoires publiceerde en dat zich afficheerde met het credo ‘100 procent column-vrij’, plaatste (literair-)journalistieke verhalen van langere adem. Het blad, uitgegeven in Hard Gras-achtige boekvorm, kampte van begin af aan met weinig lezers, en vooral te weinig adverteerders.

Bekijk meer van

nvj e-learning  artikel

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Marjolein Slats, waarnemend hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Karin Bais

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.