word studentlid

— woensdag 29 december 2021, 13:37 | 1 reactie, praat mee

Tooltip: Dit waren de beste tools van 2021

Tooltip: Dit waren de beste tools van 2021
© Pixabay

Nu het jaar ten einde loopt, blikt Villamedia terug op de beste tools die we bespraken in onze innovatienieuwsbrief. Dit zijn de tien beste tools van 2021. Laatste wijziging: 11 oktober 2022, 09:39

1. Typefully
De eerste tooltip van 2021 was meteen een fijne. Met Typefully kun je niet alleen losse tweets inplannen zodat ze op een later tijdstip worden geplaatst, maar ook hele draadjes.

2. Unpaywall
Stuit je tijdens je online research op een wetenschappelijk paper dat achter een betaalmuur lijkt te staan? Dan kan Unpaywall je misschien helpen. De tool speurt automatisch websites af waar papers ook zonder slotje (en legaal) te bekijken zijn.

3. Burnermail
Laat je lukraak overal je mailadres achter, dan levert je dat (waarschijnlijk) een hoop spam op. Met Burnermail maak je tijdelijke mailadressen aan, die je ook weer makkelijk verwijdert.

4. Google Voice Typing
Aan tools die je interviewbandjes voor je uitwerken is inmiddels geen gebrek. Geen een van allen zijn ze perfect. En dat geldt dus ook voor Google Voice Typing. Wat deze tool anders maakt? Hij is helemaal gratis!

5. Genially
Internet is een medium dat drijft op interactie. En toch zijn veel journalistieke producties op internet nog weinig interactief. Met Genially maak je relatief snel verschillende soorten interactieve producties.

6. Diffchecker
In 2020 was Draftable een van onze favoriete tools. De website vergelijkt bestanden met elkaar en speurt naar kleine wijzigingen. Maar Draftable is inmiddels op de schop gegaan, en niet ten goede. De concurrent Diffchecker werkt inmiddels stukken prettiger.

7. Triple 8 Editor
Wil je dat je video’s op sociale media beter worden bekeken, dan moet je ze ondertitelen. Jammer alleen dat daar best wat tijd in gaat zitten. Triple 8 Editor neemt je werk uit handen en ondertitelt je video’s automatisch voor je.

8. Kapwing
Om video’s te monteren heb je allang geen dure software meer nodig. Kapwing is een gratis tool waarmee je makkelijk je eigen online video’s in elkaar sleutelt.

9. Raditube
YouTube verwijdert sinds een tijdje video’s die desinformatie over het coronavirus verspreiden (werd tijd, jongens!). Maar wat als je nou onderzoek wil doen naar juist die video’s? Dan gebruik je Raditube. Dat is een tool die informatie over verwijderde video’s terughaalt.

10. Hypothesis
Je lezers, kijkers en bezoekers zijn goud waard. En met de juiste randvoorwaarden kun je een klein groepje kritische lezers best vragen feedback te geven op je verhalen. Met Hypothesis laat je anderen online publicaties annoteren.

Nóg meer toffe tools
Heb je de vorige edities van deze bewaarnieuwsbrief gemist? Hieronder vind je de links naar de overzichten met de beste tools van de afgelopen drie jaren.

Klik hier voor de tien beste tools van 2020.
De beste tools van 2019 vind je hier.
En hier vind je het overzicht met de top-tools van 2018.

Wil je in het nieuwe jaar om de week een handige tooltip in je inbox ontvangen? Schrijf je dan nu in voor onze zaterdagnieuwsbrief.

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

Jan Halkes, 9 februari 2023, 14:43

de links naar getrevue.co werken niet meer, je krijgt een mededeling dat Getrevue stopt per 18 januari 2023

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.