— dinsdag 13 december 2022, 13:37 | 1 reactie, praat mee

Tooltip: Makkelijk data verzamelen met SimpleScraper

© SimpleScraper

Wanneer je grote hoeveelheden data van internet wil halen om daar onderzoek mee te doen, kan een scraper een handige hulp zijn. Zo’n scraper ‘schraapt’ gegevens van een website, zodat je ze niet handmatig hoeft te kopiëren. Voor beginners zijn sommige scrapers ingewikkeld in gebruik. Maar met SimpleScraper kan vrijwel iedereen uit de voeten. Dat is een plugin voor Google Chrome, die je met een paar klikken laat kiezen welke gegevens hij voor je moet schrapen.

Deze video werd voor het eerst gepubliceerd in de Villamedia-innovatienieuwsbrief. Wil je deze ook ontvangen? Meld je dan hier aan.

Bekijk meer van

SimpleScraper

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

Jan Halkes, 28 februari 2023, 17:36

Beste Nick omdat je schreef dat een scraper “gegevens schraapt van een website” dacht ik dat ik meerdere webpagina’s van één website in één keer zou kunnen downloaden. Maar daar blijken heel andere tools voor te zijn. Misschien moet je in plaats van “website” spreken van “webpagina” zoals al wel duidelijk wordt uit je voorbeeld van rechtspraak.nl. Of misschien zie ik nu iets over het hoofd? Het blijkt overigens dat Simplescraper ook werkt met de Chromium browser voor wie Chrome liever niet gebruikt.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.