basis naar compleet

— woensdag 21 juli 2021, 08:42 | 0 reacties, praat mee

Toezichthouder Ofcom onderzoekt impact terugkeer BBC Three

Een oude ident van jongerenzender BBC Three, met zogeheten 'blobs'-wezentjes. BBC wil begin volgend jaar de zender weer herlanceren | BBC

De Britse mediatoezichthouder Ofcom heeft een omvangrijk mededingingsonderzoek aangekondigd naar BBC-plannen om jongerenzender BBC Three weer als lineaire tv-zender te herlanceren. In 2015 was de zender alleen nog online te zien. Laatste wijziging: 21 juli 2021, 08:44

Het argument - naast kostenbesparing - was dat jongeren toch al online zitten. In maart van dit jaar kwam de BBC daar op terug. Uit onderzoek was gebleken dat “een significante groep jonge kijkers een sterke lineaire televisiegewoonte aanhoudt, maar nu weinig gebruik maakt van de BBC.”

Volgend jaar moet BBC Three daarom dagelijks, maar met een beperkt aantal uitzenduren, weer terugkeren.

Ondanks het feit dat BBC Three al jaren onderdeel uitmaakte van het BBC-portfolio, zegt Ofcom dat deze jongste wijziging desondanks een wezenlijke verandering inhoudt van BBC’s publieke taken. Daarmee is een officiële beoordeling van de impact op concurrenten gepast, aldus de toezichthouder.

De BBC wil de jongerenzender volgend jaar weer in de lucht hebben. Het onderzoek van Ofcom moet binnen een half jaar zijn afgerond.

Eind maart besloot de BBC om zender BBC Four om te vormen tot herhaalzender. Het zal geen nieuwe eigen producties meer aankopen. BBC Four bleek een broedplaats voor veel presentatoren vanuit de populair-wetenschappelijke hoek. Met enkel nog herhalingen droogt die aanwas op, vrezen sommigen.

Bekijk meer van

BBC Three BBC Four BBC

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.