basis naar compleet

— woensdag 31 maart 2021, 08:53 | 0 reacties, praat mee

BBC bezuinigt: BBC Four verder als herhaalzender

AFP

Als gevolg van nieuwe bezuinigingsmaatregelen transformeert de BBC hun vierde kanaal tot herhaalzender. BBC Four, dat met documentaires, geschiedenisprogramma's en eigen en buitenlandse series een wat meer cerebrale insteek heeft, zal geen nieuwe producties meer bestellen. Laatste wijziging: 31 maart 2021, 08:55

BBC Four was tot enkele jaren terug ook bij diverse Nederlandse kabel- en televisiebedrijven te zien.

De BBC werkt aan een omvangrijke bezuinigingsopdracht, die vijf jaar geleden werd opgelegd. In maart 2022 moet de BBC structureel 800 miljoen pond ( ) minder uitgeven. De regering Johnson sleutelt verder aan het budget: mogelijk verdwijnt het kijk- en luistergeld en wordt de BBC straks enkel vanuit algemene belastingen gefinancierd.

Topman Tim Davie onthulde recent ‘een blauwdruk’ voor een nieuwe BBC.

Eerder deze maand kondigde de BBC aan de jongerenzender BBC Three volgend jaar weer als lineaire zender terugkeert. De doelgroep zit toch niet alleen exclusief online, ontdekte de Britse publieke omroep. BBC Three ging in 2016 als online zender verder.

BBC Four bleek een broedplaats voor veel presentatoren vanuit de populair-wetenschappelijke hoek. Met enkel nog herhalingen droogt die aanwas op, vrezen sommigen.

Volgens The Guardian roemt de BBC het bereik van BBC Four en is het daarmee een uitgelezen plek om “de meest onderscheidende inhoud uit het BBC-archief” te laten zien. Er werd al veel herhaald op de zender. De transformatie tot herhaalzender moet nog wel worden goedgekeurd door diverse toezichthouders.

 

Bekijk meer van

Tim Davie BBC Three BBC Four BBC

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.