— dinsdag 22 juli 2014, 08:22 | 0 reacties, praat mee

Toch rechtszaak na teruggave beelden

De beelden van twee camerajournalisten die in mei door de politie in beslag werden genomen na een inval op een woonwagenkamp in Zaltbommel zijn teruggeven. Toch komt er een rechtszaak en willen de journalisten een schadevergoeding, zo laat de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) namens het tweetal weten. De rechter-commissaris besloot het materiaal in beslag te nemen, omdat er werd gefilmd door de afscherming en er niet werd geluisterd naar het verzoek om geen beelden te maken van de mensen, voertuigen en het werk van de politie. De cameralieden zeggen dat ze alleen hebben gefilmd vanaf de openbare weg. Het filmmateriaal is teruggegeven nadat was vastgesteld dat er geen onderzoeksmethoden zijn vastgelegd. De NVJ wil laten vaststellen dat de inbeslagname onrechtmatig is geweest; het is een principiële kwestie.

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.