e learning nvj

— dinsdag 11 juni 2013, 17:53

TMG wijzigt organisatiestructuur

Telegraaf Media Groep (TMG) gaat de huidige organisatiestructuur "aanpassen en vereenvoudigen", zo meldt het bedrijf. De plannen worden deze zomer uitgewerkt. Hoewel het nu dus nog te vroeg is om iets concreets te zeggen over kostenbesparingen of het verkleinen van het aantal arbeidsplaatsen is het volgens Cees van Steijn, CEO ad interim, "zeker dat vanwege dalende inkomsten ook de kosten moeten dalen. Hoeveel precies hangt af van de ontwikkeling van de omzet en van de uitwerking van de plannen. Maar we moeten er vanuit gaan dat het aantal arbeidsplaatsen bij TMG de komende jaren zal blijven dalen en daar gaan we nu dan ook al rekening mee houden bij de uitwerking van de plannen".

De aandacht in de organisatie wordt verlegd naar de merken. “We gaan naar een organisatie waar er vanuit één punt gestuurd wordt op álle activiteiten die bijdragen aan het succes van een titel. Bijvoorbeeld: De Telegraaf krijgt zelf de volledige regie op alle kanalen waarmee zij zich manifesteert: krant, site, video en mobiel.’ Zo krijgen werknemers de ruimte om snel en effectief te werken aan initiatieven die bijdragen aan het succes van hun product”.

De gewijzigde organisatie zal bestaan uit vijf centrale bedrijfsonderdelen die direct door de Raad van Bestuur, als operationele directie, worden aangestuurd: landelijke printtitels met bijbehorende digitale activiteiten, regionale en lokale titels inclusief bijbehorende online-activiteiten, niet aan landelijke printtitels gekoppelde online-activiteiten waarvan het groeipotentieel zal worden onderzocht, Sky Radio Group en een apart operationeel bedrijf waarin minimaal de drukkerij-  en distributieactiviteiten samenkomen.

Bekijk meer van

TMG
nvj e-learning  artikel

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Marjolein Slats, waarnemend hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Karin Bais

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.