— maandag 8 oktober 2018, 11:49 | 0 reacties, praat mee

Timo Nijssen wint CBS Talent Tegel

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft freelance journalist Timo Nijssen hun 'CBS Talent Tegel' toegekend voor zijn artikel rond de prijs van flesjes water uit Hongkong, die daar duurder zijn dan bij het Kruidvat in Nederland. Nijssen vond dat maar vreemd. "Ook dacht ik aan de impact op het milieu: het is raar om waterflesjes de hele wereld rond te laten gaan. Ik pitchte dat idee bij de Volkskrant en ze reageerden enthousiast", aldus Nijssen in een interview naar aanleiding van de prijs.

Het feit dat Nijssen diepgravend onderzoek deed en daarbij veel cijferwerk gebruikte, wordt nu beloond door het CBS. Hij achterhaalde hoeveel water Nederland importeert en exporteert, onderzocht lokale prijzen in Hongkong, becijferde transportkosten per flesje en rekende door hoe zwaar deze import het milieu belast.

“Cijfers zijn belangrijk, omdat ze aangeven of iets op grote schaal gebeurt. Ook bij mijn studie journalistiek aan de UvA geven docenten regelmatig het belang aan van het onderbouwen van verhalen met cijfers en zij verwijzen naar de CBS-database StatLine”, aldus Nijssen.

Zijn artikel verscheen vorig jaar in fraaie interactieve opmaak op de Volkskant-site. De krant droeg Nijssen voor bij het CBS. Meer bij het CBS

Bekijk meer van

Timo Nijssen CBS

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.