— dinsdag 28 juli 2015, 15:08 | 0 reacties, praat mee

The Optimist wordt Engelstalig

The Optimist

Het internationale opinietijdschrift The Optimist (opgericht in 1995 onder de naam Ode) ondergaat een nieuwe verandering: het blad wordt volledig Engelstalig. Volgens mede-oprichter en hoofdredacteur Jurriaan Kamp is Engels bij uitstek geschikt om te verbinden.

De wijziging is volgens Kamp bovendien logisch, aangezien het tijdschrift altijd al over de grenzen keek en “inhoudelijk nooit een exclusief Nederlands tijdschrift geweest.” De Nederlandse editie verdwijnt in de editie die twaalf jaar geleden al in het Engels werd opgestart. Kamp: “Ik besef dat deze verandering voor u een uitdaging betekent. Ik begrijp goed dat de meeste mensen het liefst in hun eigen taal lezen. Maar elke uitdaging is ook een kans.”

Volgens Kamp biedt de Engelstalige editie een effectievere aansluiting bij de “internationale voorhoede van oplossingsdenken en bruggenbouwers.” De nieuwe, exclusief Engelstalige versie van The Optimist komt volgende week uit.

Bekijk meer van

The Optimist

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.