— maandag 22 juni 2020, 08:39 | 0 reacties, praat mee

Telegraaf-journalist krijgt stompen bij rellen in Hoorn

© Robin Utrecht / ANP

Na demonstraties voor en tegen het monument van Jan Pieterszoon Coen vrijdagavond in Hoorn keerden de demonstranten zich tegen de politie. Agenten werden bekogeld met bier en terrasstoelen en de ME werd ingezet. Een journalist van De Telegraaf werd meerdere keren in zijn buik gestompt.

De krant meldt dat er een aangifte wordt voorbereid. En de journalist in kwestie, Vincent Triest, geeft ook aan beelden van de dader te hebben.

De politie zegt inmiddels veel camerabeelden te hebben van de relschoppers. Na de demonstraties in Hoorn afgelopen vrijdag werden twaalf verdachten aangehouden. Vier van hen werden met een bekeuring op zak vrijgelaten en tegen acht personen is proces-verbaal opgemaakt. Ook zij zijn inmiddels vrij, maar blijven verdacht van onder meer opruiing, mishandeling en openlijke geweldpleging. Meer bij De Telegraaf

Bekijk meer van

Hoorn

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.