onderzoek covid en journalistiek

— vrijdag 29 april 2011, 09:31

Tegenwind neemt af bij NDC|VBK

Uitgeverij NDC|VBK meldt dat 2010 een 'enerverend jaar' is geweest, waarbij alle divisies (media, boeken en educatief) hebben meegewerkt om 'de economische tegenwind' het hoofd te bieden. De gecnsolideerde omzet daalde met vijf procent naar 322 miljoen euro, het genormaliseerde bedrijfsresultaat kwam uit op 32,4 miljoen euro - 4,5 procent lager dan het jaar ervoor. Topman Theo van der Raadt stelt dat de uitgeverij zich nu gaat richten op de drie kernactiviteiten en niet langer per se synergie tussen de divisies nastreeft. "Hiertoe is een vereenvoudigd besturingsmodel geïntroduceerd, waarbij meer verantwoordelijkheid bij de divisies ligt en de holding in omvang aanzienlijk is verkleind", aldus Van der Raadt.

Bij de krantentak NDC mediagroep blijft de advertentiemarkt moeilijk, al is situatie vergeleken met 2008/2009 minder somber geworden.

Niettemin drukt de advertentiemarkt de omzet bij de krantendivisie. Veranderingen bij Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant worden door de lezers gewaardeerd, aldus NDC|VBK.

Het bedrijf maakte een nettoverlies van 16,4 miljoen euro vanwege afschrijvingen op bij eerdere acquisities betaalde goodwill. Dat is een ‘substantiële verbetering’ dan de 48,9 miljoen euro verlies uit 2009.

Bekijk meer van

banner tegelwinnaars

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.