— donderdag 9 oktober 2014, 09:14

Tegenwind bij overname Time Warner

Aandeelhouders van de Amerikaanse kabelgigant Comcast hebben op welhaast Noord-Koreaanse wijze ingestemd met een voorgenomen fusie met kabelbedrijf Time Warner Cable. In het aandeelhoudersbericht wordt gemeld dat "ruim 99 procent" van de Comcast-aandeelhouders met eerste stappen hebben ingestemd: Comcast paait aandeelhouders van Time Warner Cable met bijna 3 aandelen in Comcast per aandeel Time Warner. Er is met de overname een bedrag van bijna 45 miljard dollar gemoeid; het resulterende bedrijf zou 60 procent van de Amerikaanse kabel in handen krijgen. De overname moet nog door diverse toezichthouders worden goedgekeurd en daar wringt de schoen: grote technologiebedrijven protesteerden tegen de dreigende marktconcentratie, die volgens hen een remmend effect op innovatie zal hebben. Ook klanten zijn bijzonder ontevreden over Comcast: in de meest recente ontwikkeling blijkt Comcast verantwoordelijk voor het ontslag van een klagende klant. Toezichthouder FCC heeft de fusieplannen voorlopig geblokkeerd.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.