onderzoek covid en journalistiek

— maandag 22 augustus 2011, 12:41 | 0 reacties, praat mee

‘Tegenwerking Utrecht bij item Wolfsen’

Wethouder Jeroen Kreijkamp (D66) van de gemeente Utrecht onderzoekt de beschuldiging van RTV Utrecht dat de gemeentelijke afdeling voorlichting een journalist heeft tegengewerkt. Gesprekspartners van verslaggever Marc van Rossum zegden interviewafspraken af, nadat ze vanuit de gemeente een waarschuwende e-mail ontvingen. In Van Rossums item van afgelopen vrijdag werd het functioneren van burgemeester Wolfsen aan de orde gesteld en concludeerde Van Rossum dat Wolfsen weinig kans maakt op een tweede termijn. RTV Utrecht berichtte in dat verslag ook over de afzeggingen. Wolfsen ontkent dat hij opdracht heeft gegeven een mail te sturen. "Mij was en is hierover niets bekend", zegt hij in het AD. Kreijkamp, die als wethouder communicatie verantwoordelijk is voor de afdeling voorlichting, heeft nog niet kunnen achterhalen wat er precies is gebeurd.

Bekijk meer van

Praat mee

banner tegelwinnaars

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.