persveilig seminar

— donderdag 24 oktober 2019, 10:00 | 0 reacties, praat mee

Techsite Mashable lanceert dependance in Benelux

De tech- en entertaimentwebsite Mashable breidt uit naar de Benelux. Met ingang van vandaag is Mashable Benelux in de lucht. De uitbreiding is onderdeel van een internationale expansie, waarbij Mashable eerder ook al een Italiaanse en Indiase versie lanceerden. Laatste wijziging: 24 oktober 2019, 15:36

Op de Benelux-variant van Mashable verschijnen verhalen die naar de wereld áchter technologie en entertainment kijken. “We willen de tech-verhalen brengen die je nog nergens anders leest”, legt Jan Meijroos uit, die de bekende website samen met zijn compagnons Rob Ottens en Hugo Welkers naar de Benelux haalde.

De nieuwe website zal een redelijke hoeveelheid verhalen vertalen van zijn moedersite en die aanvullen met verhalen die specifiek voor het publiek in de Benelux geschreven worden. “Ik gok dat uiteindelijk de helft van de content door onszelf gemaakt wordt”, aldus Meijroos, die de inhoudelijke leiding van de site op zich neemt. “We willen ons gaandeweg heel duidelijk differentiëren van het grote Mashable. We doen meer dan vertaalwerk en gaan naast eigen verhalen ook podcasts en video’s maken.”

Meijroos vervolgt: “We willen series en diepgaande verhalen vertellen die niet per se puur tech omvatten maar uiteraard wel ‘techgerelateerd’ zijn. Daarnaast kunnen we dankzij het internationale platform gebruik maken van wereldwijde scoops én meeliften op het succes van het bestaande merk. We starten in Nederland met een relatief klein team maar hebben door deze samenwerking in een klap 150 buitenlandse collega’s die prachtige verhalen maken.”

Om de Benelux-variant van Mashable inhoudelijk te leiden zal Meijroos (46) een deel van zijn huidige werk als freelancer stopzetten. “Ik ben op een leeftijd gekomen waarin ik meer wil dan alleen zelf schrijven. Ik wil meer bezig zijn met grote lijnen uitzetten en leiding geven. Dat doe ik als freelancer onder andere al bij Intermediair.nl, maar nu ga ik het voor mezelf doen.”

Mashable werd in 2005 opgericht en begon als simpel blog. In 2009 werd het door Time Magazine uitgeroepen als een van de 25 beste blogs van het jaar. Twee jaar geleden nam de Amerikaanse uitgeverij Ziff Davis Mashable over voor 50 miljoen dollar.

Bekijk meer van

Mashable Jan Meijroos

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.