vlaams-nedellandse-beurs

— woensdag 5 oktober 2022, 11:29 | 1 reactie, praat mee

Talpa-Topman Paul Römer: Televizier-Ring devalueert door stemmenlobby programma’s

© Jan Willem de Jong

De waarde van de Gouden Televizier-Ring is de afgelopen jaren gedevalueerd doordat allerlei programma's hun achterban online intensief hebben aangespoord om te stemmen. Dat stelde Talpa-baas Paul Römer woensdag in het NPO Radio 1-programma Spraakmakers. Laatste wijziging: 5 oktober 2022, 11:33

De televisieprijs wordt donderdagavond uitgereikt. De drie kanshebbers zijn dit jaar Even tot Hier (BNNVARA), De Bevers (RTL5) en Het Jachtseizoen (SBS6). Römer vindt het vooral vreemd dat De Bevers in het rijtje is beland. “Het is al jaren niet meer de prijs van de kijker, maar de prijs van degene die het beste zijn achterban weet te mobiliseren”, aldus de directeur televisie van Talpa. “John de Bever is een sympathieke gast en het is een grappig programma. Maar als je kijkt naar al het moois dat op televisie wordt gemaakt, dan is het niet logisch dat De Bevers in de top 3 van meest gewaardeerde programma’s van het jaar staat. Er kijken niet eens zoveel mensen naar.”

Römer spreekt van een “devaluatie van de prijs in zijn algemeenheid. Er wordt al jaren over geklaagd.” Op de vraag hoe het stemsysteem zou moeten worden aangepast, heeft Römer geen antwoord.

Hoofdredacteur Jeroen de Goeij van de Televizier-gids, die het gala organiseert, is bekend met de kritiek. “Het geluid klinkt vaker als realitysoaps in de race zijn”, zegt hij. “Ook bij het programma VI was dat trouwens het geval. Maar het is en blijft de prijs van het publiek. De connectie die een programma met het publiek weet te maken, is ook onderdeel van de waardering. Ook dat onderdeel hoort bij televisie maken.”

Bekijk meer van

Televizier Talpa Paul Römer

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

Thees Peereboom, 5 oktober 2022, 15:34

Oude wijsheid van Peter Drucker: ‘Everything that is measured gets managed’.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.