e learning nvj

— donderdag 2 december 2021, 09:15 | 0 reacties, praat mee

Olav Mol niet langer Formule 1-commentator op televisie

Olav Mol blijft verslag doen, maar dan voor radiozender Grand Prix Radio. Hij is geïrriteerd dat hij het nieuws via de media moest vernemen. | ANP

Nordic Entertainment Group (NENT) heeft aangekondigd dat het geen gebruik zal maken van commentator Olav Mol bij het Formule 1-seizoen van volgend jaar. NENT verwierf de Formule 1-rechten in handen gekregen en hevelt alle activiteiten over van Ziggo Sport naar betaalzender Viaplay.

NENT zal commentator Nelson Valkenburg en coureur Melroy Heemskerk inzetten voor commentaar. Topman Anders Jensen zegt bij de NOS dat het inzetten van een duo dat bestaat uit een commentator en een expert “de juiste wijze” is om Formule 1 te verslaan.

Hij bedankte Mol en sprak zijn respect uit voor de decennia waarin Mol de Formule 1 in Nederland heeft helpen vormen. Viaplay gaat volgens NENT de verslaggeving naar een hoger niveau tillen, met een grotere pool van verslaggevers en commentatoren. Presentator Amber Brantsen stapte vorige maand over van de NOS naar de betaalzender.

Mol zegt op Grand Prix Radio dat hij via de media moest vernemen dat hij niet meeverhuist met de Formule 1-rechten. “Dit nieuws komt ook voor mij als een donderslag bij heldere hemel”, aldus Mol.

Hij zegt dat er op geen enkel moment “zelfs geen aanzet” tot contact tussen hem en Viaplay is geweest. Grand Prix Radio heeft de radiorechten voor Formule 1. Mol zal voor die zender verslag gaan doen.

Bekijk meer van

Viaplay Olav Mol

Praat mee

nvj e-learning  artikel

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Uitgever

Marjolein Slats
Waarnemend hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Karin Bais
Sales

Sofia van Wijk
Sales

Jenny Fritschy
Sales

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.