uitreiking JvhJ 2021

— maandag 28 september 2015, 10:46 | 0 reacties, praat mee

Tablet voor professionals

In september heeft Apple een variant van de aloude iPad uitgebracht, bedoeld voor professionele gebruikers. De iPad is groter, krachtiger, duurder (‘slogisch) maar met ruim 700 gram nog steeds goed hanteerbaar. Hoewel wijlen Steve Jobs bij de introductie van de iPhone in 2007 walgend het concept van een stylus verwierp, introduceert Apple er voor de iPad Pro nu toch een.

Wel met de nodige elektronica erin, zodat de pen onder meer geschikt is voor zeer gedetailleerd tekenwerk. Ook aan stukjestikkers is gedacht: er komt een ‘Smart Keyboard’ van 169 dollar dat direct in de beeldschermhoes zit verwerkt – een concept dat vrij schaamteloos van Microsoft Surface is gekopieerd. 

Cartoonist Joel Watson voorspelde dat overigens vrij geestig al in 2012. Hoe dan ook, de iPad Pro stoft het wat ingedutte iPad-portfolio goed af. Het beeldscherm met 33 centimeter doorsnee ziet er prachtig uit. Het kersverse iOS 9 benut bovendien de split-screen-functionaliteit, zodat je programma’s naast elkaar kunt draaien. 

De iPad Pro komt uit in november – voorlopig eerst in Amerika. De goedkoopste versie begint op 799 dollar; het duurste model kost 1079 euro. Prijzen in euro’s en beschikbaarheid in Europa zijn op het moment van schrijven niet bekend.

Bekijk meer van

Steve Jobs iPad Pro iPad Apple

Praat mee

nvj e-learning  artikel

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Marjolein Slats, waarnemend hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Karin Bais

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.