— donderdag 28 maart 2019, 09:52 | 0 reacties, praat mee

Taaltip: inloggen op / bij / met

Het gebruikelijkste voorzetsel bij het werkwoord inloggen is op: ‘inloggen op de computer’, ‘inloggen op een website’, ‘inloggen op je account’, ‘inloggen op Mijn NS’.

In dat laatste geval is bij ook mogelijk: ‘inloggen bij Mijn NS’. Bij is een heel algemeen voorzetsel, dat in dit geval een minder direct verband uitdrukt dan op. Ook in bijvoorbeeld ‘inloggen bij je provider’ kan bij gebruikt worden.

Naast ‘inloggen op je account’ is ook ‘inloggen met je account’ juist, in een iets andere betekenis. Met account wordt dan ‘accountnaam’ of ‘accountgegevens’ bedoeld; ‘inloggen met je account’ verwijst dus naar bijvoorbeeld ‘inloggen met je gebruikersnaam en wachtwoord’. Bij ‘inloggen op je account’ gaat het om het deel van een website dat alleen voor een bepaalde persoon toegankelijk is. ‘Inloggen op een account’ komt dus inhoudelijk overeen met ‘inloggen op een website’.

Bekijk meer van

Taaltip

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.