e learning nvj

— dinsdag 21 augustus 2012, 09:39 | 0 reacties, praat mee

Syrië: Japanse journaliste gedood

In de Syrische stad Aleppo is de Japanse journaliste Mika Yamamoto omgekomen bij een schietpartij. Yamamoto, een veteraan op het gebied van oorlogsverslaggeving die werkte voor het persbureau Japan Press, reisde met strijders van het Vrije Syrische Leger toen ze onder vuur kwamen van vermoedelijk overheidstroepen. Japan Press-collega Kazutaka Sato zegt dat naar het leek Syrische soldaten willekeurig begonnen te schieten toen de twee groepen elkaar naderden. Yamamoto werkte eerder in Afghanistan en Irak. Voor haar verslaggeving uit Irak - waar ze ook onder vuur kwam te liggen - won ze de Vaughn-Ueda-prijs, een Japanse evenknie van de Pulitzer. Volgens persorganisatie CPJ zijn er sinds november 2011 minstens 16 journalisten gedood in Syrië. Naast Yamamoto's dood zijn er ook twee journalisten verdwenen in Aleppo: een Palestijnse verslaggever en een Turkse cameraman die werken voor zender Al-Hurra zijn verdwenen. Volgens opstandelingen zijn ze gevangen genomen door het Syrische leger, hetgeen niet bevestigd kan worden. Laatste wijziging: 21 augustus 2012, 11:39

Bekijk meer van

Syrië

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.