— dinsdag 18 december 2012, 11:09

NBC-journalist in Syrië bevrijd

De buitenlandscorrespondent van NBC News, Richard Engel, is in Syrië na een schietpartij bij een controlepost bevrijd. Hij was a geruime tijd vermist, iets dat zijn werkgever het liefst een tijdje geheim had willen houden. Ook leden van het productieteam die waren ontvoerd, zijn nu weer vrij. Het is onduidelijk of de Turkse journalist Aziz Akyavas die met Engel samenwerkte en ook vermist was, bij de actie is bevrijd. Engel en zijn team bleven ongedeerd bij de bevrijdingsactie, die op maandag plaatsvond maar nu pas openbaar is gemaakt. Volgens NBC News hebben zijn ontvoerders nooit contact opgenomen of losgeld of een andere tegenprestatie geëist. Bij de schietpartij van maandag zijn wel twee van de ontvoerders gedood, aldus NBC News.

Bekijk meer van

Syrië

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.