— woensdag 3 september 2014, 14:33

Suske & Wiske en De Platte Parodie

WPG Uitgevers België en de erven van striptekenaar Willy Vandersteen (bekend van Suske & Wiske) strijden al enige tijd tegen het zogeheten Vrijheidsfonds van het Vlaams Belang. Dit fonds zonder winstoogmerk verspreidde in 2011 kalenders met daarop een parodie op een voorkant van het Suske & Wiske-album "De Wilde Weldoener" uit 1961. In de door het Vrijheidsfonds verspreide werk is stripfiguur Lambiek vervangen door de burgemeester van de stad Gent die geld rondstrooit dat door gesluierde en bebaarde stereotype moslims wordt opgeraapt. De erven Vandersteen protesteerden tegen het in verband brengen van de stipfiguren met discriminatie. Volgens het Europese Hof van Justitie is bezwaar tegen een parodie gegrond, als die discriminerend is. Het hof van beroep in Brussel moet nu nog wel oordelen of Vlaams Belang concreet fout zat met de parodie.

Bekijk meer van

Eer en goede naam

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.