anner smart octo

— vrijdag 7 mei 2021, 10:55 | 0 reacties, praat mee

Sunday Independent zet columnist op straat voor rol bij anoniem Twitter-profiel

© Pixabay

De Ierse krant Sunday Independent heeft een van zijn columnisten aan de kant gezet, omdat deze een van de drijvende krachten bleek achter een anoniem profiel op Twitter. De columnist, Eoghan Harris, is per direct niet meer welkom.

Op het profiel verzette Harris zich samen met anderen tegen de politieke beweging Sinn Féin, dat Ierland en Noord-Ierland wil verenigen. Dat verzet is in lijn met columns die Harris eerder schreef en niet de reden dat de Sunday Independent afscheid van hem neemt. De krant hekelt met name het feit dat Harris met het anonieme account niet transparant was.

“We will not tolerate hidden agendas”, stelt de Sunday Independent in een verklaring. Harris heeft aan de krant toegegeven dat hij een van de personen achter het profiel was, aldus de Sunday Independent, dat onderdeel is van Mediahuis. Het profiel, dat opereert onder de valse naam Barbara J. Pym, is in februari 2020 opgericht en twittert met name over de Ierse politiek.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.