— dinsdag 11 februari 2014, 09:26

Subsidie voor ‘innovatiezender’

Het Stimuleringsfonds voor de Pers heeft een innovatiesubsidie van 69.000 euro toegekend aan The Innovation Station, een internationaal digitaal televisiekanaal dat berichten over innovatie centraal stelt. Projectleider Erwin Blom (oud-hoofd Digitaal bij de de VPRO en oprichter van het techplatform Fast Moving Targets) stelt dat het kanaal een basis moet worden voor meer niche-kanalen. Voor Fast Moving Targets interviewde Blom met Roeland Stekelenburg (voormalig hoofd Nieuwe Media bij de NOS) diverse experts uit de technologiewereld. Een deel van die adviezen wordt toegepast in het nieuwe station, dat Engelstalig wordt en zich meer internationaal oriënteert. The Innovation Station krijgt een eigen redactie die video gaat produceren. In de startfase is er echter enkel geld voor één redactiemedewerker en één videomedewerker. Volgens Blom is de hoop dat het publiek ook actief meewerkt en zo inhoud aanlevert. Meer bij Persinnovatie

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.