— dinsdag 8 februari 2011, 11:50 | 0 reacties, praat mee

Studie samenwerking omroepen bij ramp

Regionale omroepen onderzoeken de mogelijkheden om bij elkaar extra internetcapaciteit te lenen als zich een ramp voordoet. Dit zei directeur Gerard Schuiteman van de koepelorganisatie ROOS (Stichting Regionale Omroep Overleg en Samenwerking). Om te voorkomen dat websites van regionale omroepen overbelast raken bij calamiteiten, proberen de rampenzenders gezamenlijk hun capaciteit op internet te vergroten. Schuiteman heeft tal van voorbeelden van incidenten waarbij de websites van regionale omroepen het grote aantal bezoekers niet aankonden. Meest recentelijk tijdens de chemiebrand in Moerdijk. Toen moest de regionale omroep Rijnmond terugvallen op een noodsite zonder video- en audiomateriaal om het grote aantal bezoekers te verwerken. Wettelijk is alleen de regionale radio aangewezen als rampenzender. ROOS wil dat de landelijke overheid erkent dat alleen het medium radio bij rampen niet toereikend is en dat een rampenzender net zo goed via internet en televisie burgers dient te informeren. Daarover volgt binnenkort een gesprek tussen ROOS en het ministerie van Binnenlandse Zaken. Ook wordt de kwestie besproken met minister Marja van Bijsterveldt van Media. Meer bij ANP via NU.nl

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.