anner smart octo

— vrijdag 22 maart 2019, 08:59 | 0 reacties, praat mee

Streaming voor het eerst groter dan televisie

CC BY-SA 2.0 / Brian Cantoni

Het aantal mensen op videostreamingdiensten was vorig jaar wereldwijd voor het eerst groter dan de hoeveelheid abonnementen op traditionele kabeltelevisie. Dat meldt de Amerikaanse brancheorganisatie Motion Picture Association of America (MPAA) in een analyse.

Volgens de MPAA groeide het aantal abonnementen op streamingdiensten wereldwijd met 131,2 miljoen dollar groeide. Het totale aantal abonnementen op diensten als Netflix kwam daarmee in 2018 uit op 613 miljoen dollar. Tegelijkertijd nam het aantal abonnementen op kabeltelevisie met 2 procent af tot 556 miljoen dollar.

Hoewel streaming het in aantallen wint van kabel, is de omzet van traditionele televisie nog wél hoger. Met kabeltelevisie werd in 2018 118 miljard dollar verdiend. Streamingdiensten zijn goed voor een wereldwijde omzet van 40 miljard dollar. Meer bij NU.nl

Bekijk meer van

Verenigde Staten MPAA

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.