— woensdag 22 oktober 2014, 16:07

Stimuleringsfonds checkt subsidie Krol

Het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek kijkt of een subsidie die Gay Krant-hoofdredacteur Henk Krol in 2010 van het fonds ontving wel is besteed zoals zou moeten. Dat schrijft NRC Handelsblad woensdag. Krol kreeg in 2010 19.500 euro voorschot van het fonds. Met dat geld zou Krol een onderzoek laten uitvoeren. Het voorschot was onderdeel van een totale subsidie van 39.000 euro en was volgens Krol nodig om de gemaakte kosten te dekken. Daarbij overlegde hij een factuur van een onderzoeksbureau als bewijs. Een half jaar later bleek dat het gefactureerde onderzoek nooit is uitgevoerd. Daarnaast gaf Krol het fonds te hoge oplagecijfers door. Mocht er sprake zijn van een onrechtmatigheid, dan wil het Stimuleringsfonds aangifte doen. Krol verwijst in een reactie tegenover NRC naar de curator.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.