— maandag 23 februari 2015, 14:29 | 0 reacties, praat mee

Stichting daagt Radar tevergeefs

UPDATE De aflevering van het consumentenprogramma Tros Radar met een item over Loterijverlies mag maandag worden uitgezonden. Dat heeft de rechtbank in Lelystad besloten. De Stichting Loterijverlies daagde het televisieprogramma Radar voor de rechter om te voorkomen dat Radar negatieve uitspraken doet over de stichting. Nadat bekend werd dat de Staatsloterij jaren lang volhield meer prijzen uit te keren dan het daadwerkelijk deed, besloot Stichting Loterijverlies te gaan procederen in de hoop op een schadevergoeding. In de uitzending van maandagavond gaat Radar dieper in op de kans van slagen van dat proces. Volgens Loterijverlies-jurist Ferdy Roet zal Radar beweren dat de winkans klein is. Hij noemt die conclusie onzin en 'wil niet dat dergelijke onzin wordt verkondigd'. De rechter wees de eis af.

Roet en Stichting Loterijverlies openden afgelopen weekend al de aanval op Radar, middels een advertentie in de zaterdageditie van diverse kranten. Het programma heeft volgens de stichting bewust schade toegebracht aan bedrijven en personen. “Tros Radar is al vele malen door de rechter en de Raad voor de Journalistiek veroordeeld voor onaanvaardbare en ongeoorloofde journalistiek”, schrijft de stichting in de advertentie (zie hiernaast). “Dat moet stoppen voordat Radar nog meer onschuldige slachtoffers maakt.” Verder vraagt de stichting materiaal in te sturen dat bewijs is van slecht journalistiek handelen van het Avrotros-programma. Meer bij de Volkskrant

Bekijk meer van

TROS Radar

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.