training eu starters

— dinsdag 17 maart 2015, 12:01 | 0 reacties, praat mee

Startdatum Europese Politico bekend

21 april gaat de Europese editie van het Amerikaanse politieke tijdschrift Politico in Brussel van start, meldt The Guardian. Meer dan veertig journalisten zullen werken aan de ambitie om de 'dominante politieke en beleidspublicatie van Europa' te worden. Politico claimt meer journalisten in Washington en Brussel te hebben dan alle andere mediabedrijven. In totaal werken er 70 journalisten. Politiek, bedrijven, veiligheid en economie zijn de grootste pijlers en daarmee zijn er aardig wat concurrenten voor de Europese onderneming zoals the Financial Times, The Economist en de internationale editie van the New York Times. Laatste wijziging: 17 maart 2015, 12:08

Naast de lancering van een website, digitale abonnementsvormen en events verschijnt er ook een printeditie op 23 april. De oplage zal tussen de 25.000 en 30.000 exemplaren liggen. Het blad zal te krijgen zijn in enkele grote Europese steden als Brussel, Londen, Parijs en Berlijn. Enkele aangetrokken aurteurs zijn onder andere voormalig Europees Commissaris Neelie Kroes (Digitale Agenda) en José Manuel Barroso, voormalig voorzitter van de Europese Commissie. Verder zijn Florian Eder (Die Welt), Pierre Briançon (Reuters Breakingviews) en Nicholas Vinocur (Reuters) aangenomen.

Het plan voor een Europese editie van Politico werd in september vorig jaar bekendgemaakt. Daarvoor werkt het ebdrijf samen met de Duitse uitgeverij Axel Springer.

Bekijk meer van

Politico

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.