e learning nvj

— donderdag 4 juni 2015, 10:29 | 0 reacties, praat mee

Staking bij drukkerij van De Persgroep

Er wordt gestaakt bij een drukkerij die in handen is van De Persgroep. Het gaat om drukkerij Nieuwsdruk Nederland in Best. De acties volgen op het mislukken van de cao-onderhandelingen voor de grafische sector, begin mei. Door de staking verschijnen meerdere huis-aan-huisbladen in de regio Noord-Brabant later. Laatste wijziging: 4 juni 2015, 10:35

“We hebben expres gekozen voor een moment van actievoeren waarmee lezers van de bladen het minst worden geraakt”, legde een woordvoerder van FNV uit. Volgens de bond leggen vanmiddag vanaf 13.00 uur zo’n honderd werknemers hun werk neer.

De onderhandelingen over een nieuwe cao voor 21.000 mensen liepen vast op het voorstel van de werkgevers om loonsverhogingen voortaan niet meer centraal landelijk af te spreken, maar alleen nog per bedrijf.

Het is niet bekend hoelang de drukkers actie voeren. FNV verwacht dat de komende tijd meerdere acties volgen. “Het liefst zien we een soort van estafette waarbij acties elkaar opvolgen”, aldus de woordvoerder. Meer bij Brabants Dagblad

 

Bekijk meer van

De Persgroep

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.