— woensdag 4 april 2012, 09:25 | 0 reacties, praat mee

‘Spotify voor dagbladen’

Uitgeverijen De Persgroep, NRC Media en FD Media overleggen over een gemeenschappelijk digitaal platform voor de losse verkoop van krantenartikelen. Dat bevestigt Tom Nauta, directeur van brancheorganisatie NDP Nieuwsmedia. De dienst zou een 'Spotify voor kranten' moeten worden en het nieuwe systeem wordt eind dit jaar gelanceerd, zegt Marieke van der Donk, hoofd consultancy van Deloitte. Van der Donk: 'Het idee is dat mensen zelf een krant kunnen samenstellen uit het aanbod van alle dagbladen.' Bij Spotify, de online muziekdienst, kunnen abonnees voor een vast bedrag per maand onbeperkt muziek luisteren. Er zijn verschillende abonnementsvormen en ook een gratis vorm waarbij je advertenties tussendoor te horen krijgt en maar een beperkt aantal uren muziek kan luisteren. Verdere details voor de Spotify voor kranten zijn nog niet bekendgemaakt. Meer bij de Volkskrant / Tweakers

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.