— donderdag 20 november 2008, 12:43

Sportcommentator Herman Kuiphof (89) overleden

Laatste wijziging: 20 november 2008, 13:44

Sportcommentator Herman Kuiphof is op 89-jarige leeftijd in zijn woonplaats Soest overleden. Dat werd op 20 november bekendgemaakt door de perswoordvoerder van het Nederlands elftal, Kees Jansma. Kuiphof was jarenlang de toonaangevende commentator bij voetbalwedstrijden en gaf onder meer het commentaar bij de finale van het wereldkampioenschap tussen Nederland en West-Duitsland in 1974. Kuiphof begon zijn loopbaan in 1938 als leerling-verslaggever bij de Nieuwe Nederlander. Daarna werkte hij vijftien jaar voor de Haagsche Courant en in 1961 stapte hij over naar de VPRO. Geleidelijk aan begon zijn carrière als sportcommentator. De interland Oranje-Hongarije in 1961 was de eerste wedstrijd waar hij rechtstreeks verslag van deed. Daarna werd hij dé stem van Sport in Beeld en Studio Sport, niet alleen bij voetbal, maar ook bij skiën en schansspringen.

Bekijk meer van

Carrière

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.