banner festival 23

— woensdag 18 november 2015, 09:11 | 0 reacties, praat mee

Sport en nieuws in het nauw bij belaagd BBC

Facundo Arrizabalaga / EPA

De Britse publieke omroep BBC gaat opnieuw een forse bezuinigingsronde doorvoeren, als onderdeel van de laatste budgetgesprekken met de Britse overheid. Dat meldt The Guardian. Nieuws en sport worden volgens de krant hard getroffen. Laatste wijziging: 19 november 2015, 12:37

Er moet jaarlijks 150 miljoen pond bezuinigd worden, ruim 214 miljoen euro. Welke onderdelen daar exact de pijn van zullen voelen is nog niet helemaal helder, maar op het gebied van sport legt de BBC het af tegen concurrenten Sky en British Telecom, die meer geld te besteden hebben.

De Olympische Spelen van 2022 zullen niet langer via de BBC te volgen zijn, omdat het Amerikaanse Discovery Communications die uitzendrechten in juni verwierf. Klassiekers als Match of the Day (het Studio Sport van de BBC) en tennisverslaggeving blijven buiten schot, heeft de omroep al laten weten.

Sinds 2010 heeft de BBC al 15 procent bezuinigd op de sportverslaggeving. De omroep verwacht minder aandacht aan atletiek en kleinere sportevenementen te kunnen geven.

Nieuws moet ruim 50 miljoen pond (bijna 72 miljoen euro) bezuinigen, maar volgens topman Tony Hall zal een flink deel daarvan uit overhead en uitdunnen van managementlagen komen. In juli zinspeelde de BBC al op een volledig andere opzet van de nieuwstak, om de bezuinigingsdoelen te halen.

Bekijk meer van

BBC

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.