— maandag 17 juli 2023, 13:25 | 0 reacties, praat mee

Splinter Chabot presenteert de tv-uitzending rondom de Canal Parade

Splinter Chabot is dit jaar namens omroep AVROTROS de presentator van de tv-uitzending rond de Canal Parade tijdens Pride Amsterdam. Hij wordt daarin bijgestaan door Charisa Chotoe en Shay Kreuger. Met de presentatieklus neemt Chabot het stokje over van Rik van de Westelaken, die dit jaar graag eens mee wilde varen zonder aan het werk te zijn, laat AVROTROS weten. Laatste wijziging: 17 juli 2023, 13:31

Op 5 augustus, de dag van de bekende botenparade, ontvangt Chabot verschillende gasten aan zijn regenboogdesk op een aangemeerde boot. Onder anderen youtuber Jessie Maya, cabaretier Jörgen Raymann en rapper King Faisel komen langs.

In de uitzending geeft Kreuger informatie over de tachtig boten die voorbijvaren en doet Chotoe verslag vanaf de kade. Het geheel wordt live uitgezonden op NPO 1. In de avond is een samenvatting te zien op NPO 3.

Vier de Liefde
Meer aandacht voor de Pride is er onder meer op NPO Radio 2. Bart Arens en Carolien Borgers maken er het programma Vier De Liefde, waarin luisteraars platen kunnen aanvragen en verhalen kunnen delen die met Pride te maken hebben. Online zendt AVROTROS vanaf 2 augustus de driedelige serie My Pride Anthem uit. De omroep vaart traditiegetrouw ook mee met een eigen boot. Daarop varen onder anderen de Noorse songfestivalzangeres Alessandra en de kersverse Miss Nederland Rikkie Kollé mee.

Het thema van Pride Amsterdam 2023 is #YouAreIncluded. Het thema staat volgens AVROTROS voor zowel individuen als groepen die strijden voor gelijke rechten.

Bekijk meer van

Splinter Chabot

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.