— woensdag 13 oktober 2010, 11:52 | 0 reacties, praat mee

SP stelt vragen over benoeming Knapen

SP-leider Emile Roemer wil van partijleiders Mark Rutte en Maxime Verhagen opheldering over de benoeming van Ben Knapen tot staatssecretaris van Buitenlandse Zaken. Knapen, oud-hoofdredacteur van NRC Handelsblad, was tot 2006 lid van de raad van bestuur van PCM. De uitgever werd geplunderd door het Britse investeringsfonds Apax en kwam uiteindelijk in handen van het Vlaamse De Persgroep. De Ondernemingskamer oordeelde begin dit jaar over de gang van zaken bij PCM dat er sprake was van wanbeleid. Bij zijn vertrek kreeg Knapen 1,4 miljoen euro mee. Knapen is het oneens met de kritiek. Roemer: "Het moet een primeur zijn dat iemand bewindspersoon wordt die in een raad van bestuur zat waarvan de koers het predicaat wanbeleid kreeg. Bewindspersonen moeten het goede voorbeeld geven en van onbesproken gedrag zijn. Het is een glazen huis."

Bekijk meer van

PCM

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.