onderzoek covid en journalistiek

— woensdag 25 februari 2009, 09:00 | 0 reacties, praat mee

Nieuwe ideeën voor redden PCM

De mogelijke verkoop van uitgeverij PCM aan de Belgische Persgroep roept veel reacties op. Op de opiniepagina's van de PCM-kranten de Volkskrant en NRC Handelsblad worden andere ideeën geopperd dan een snelle verkoop. Zo stelt abonnee van de NRC Marco Bunge voor om abonnees, lezers en andere vrienden eigenaar te maken van de krant. 'Het is denkbaar dat de nieuwe eigenaar een (coöperatieve) vereniging wordt met de lezers als leden. Het bestuur wordt gevormd door redactie en uitgever en wordt op afstand gecontroleerd door de ledenraad (de lezers), het uiteindelijk hoogste orgaan binnen de vereniging.' Allard Voûte, werkzaam als onderzoeker bij de Ondernemingskamer en als advocaat ooit betrokken bij de afsplitsing van Het Parool uit PCM, stelt in de Volkskrant voor om preferente aandelen uit te geven. Volgens hem is er geen reden om tot een snelle verkoop van PCM over te gaan en de zelfstandigheid te verliezen. Meer bij NRC / de Volkskrant

Bekijk meer van

PCM

Praat mee

banner tegelwinnaars

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.