— donderdag 19 november 2009, 08:58

Smaadzaak Singapore eindigt in boete

Mensenrechtenorganisatie Amnesty International heeft Singapore opgeroepen om de persvrijheid te beschermen met nieuwe wetgeving rond smaad. De persvrijheid in het land is in gevaar nu het tijdschrift Far Eastern Economic Review (FEER) is veroordeeld tot een boete van omgerekend ruim 195 duizend euro voor een artikel over de premier en zijn vader. De FEER, een uitgave van de Dow Jones Company, publiceerde het stuk in 2006. In het artikel werden premier Lee Hsien Loong en zijn vader (oud-premier Lee Kuan Yew) beschuldigd van corruptie.

Het Hof van Beroep in Singapore oordeelde dat het grondwettelijk recht op vrije meningsuiting alleen aan inwoners van Singapore is toebedeeld en dat de pers geen speciale privileges heeft. Amnesty dringt er bij de Singaporese politiek op aan om snel speciale wetgeving voor de journalistiek op te stellen, teneinde een herhaling van deze smaadzaak te voorkomen.

De Dow Jones Company staat nog altijd achter het stuk, maar zegt niet onder betaling uit te kunnen.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.