— zaterdag 30 januari 2016, 17:00 | 0 reacties, praat mee

Slotenmaker

Nadat Edward Snowden in 2013 de datahonger van de Amerikaanse inlichtingendiensten onthulde, werd al snel duidelijk dat álle overheden eenzelfde nieuwsgierigheid bezitten. Ook de onze, die kwam met wetsvoorstellen voor hacken door de politie en een gewenste ingrijpende update (tek.st/8g / tek.st/8h) van de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten.

In dat licht is het vrij gek dat heel veel sites nog zonder versleuteling werken. De toepasselijk getitelde non-profitdienst Let’s Encrypt, sinds december vorig jaar in publieke bèta, wil daar verandering in brengen. Hoewel de makers waarschuwen dat de software nog wat scherpe randjes heeft, biedt Let’s Encrypt nu al aan iedereen een gratis, betrouwbaar en volwaardig certificaat voor versleuteling van dataverkeer tussen website en browser.

Met de simpele installatie, het geautomatiseerde onderhoud en het wegvallen van kosten voor het certificaat zelf zijn er eigenlijk geen uitvluchten meer om je site nog langer naakt het internet op te sturen.

letsencrypt.org

Bekijk meer van

Let's Encrypt Edward Snowden

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.