— donderdag 13 december 2007, 09:01

Slepend conflict Nigeriaanse Guardian

De International Federation of Journalists (IFJ) heeft opgeroepen tot solidariteit met journalisten van de Nigeriaanse krant The Guardian. Maar liefst 800 journalisten en medewerkers van de krant begonnen op 6 november een staking, nadat gesprekken over een loonsverhoging en verbetering van de werkomstandigheden waren vastgelopen. De krant is sindsdien niet meer verschenen - noch op papier, noch online. De IFJ is kwaad over de pogingen van de directie om de staking te breken. De journalisten is de toegang tot de redactieburelen ontzegd. De nieuwe Afrikaanse tak van de IFJ, de Federation of African Journalists, heeft journalistenbonden wereldwijd gevraagd om steunbetuigingen te sturen aan de Nigeriaanse collega's en te protesteren bij de uitgever van The Guardian. Adressen en meer informatie op deze IFJ-pagina

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.