banner festival 23

— donderdag 25 april 2019, 13:28 | 0 reacties, praat mee

Shortlist Brusseprijs 2019 bekend

De jury van de Brusseprijs heeft de shortlist bekendgemaakt met de vijf beste journalistieke boeken van afgelopen jaar. Laatste wijziging: 25 april 2019, 13:54

‘Retour de France. Over de route nostalgique naar het Frankrijk van nu’ van Peter Giesen (Thomas Rap), ‘De bokser. Het leven van Max Moszkowicz’ van Marcel Haenen (Querido), ‘Laura H. Het kalifaatmeisje uit Zoetermeer’ van Thomas Rueb (Das Mag), ‘Wanneer het water breekt’ van Chris de Stoop (De Bezige Bij) en ‘Amerikanen lopen niet. Leven in het hart van de VS’ van Arjen van Veelen (De Correspondent), maken kans op de prijs.

In totaal werden 178 titels ingezonden. Maar dit zijn volgens de jury de echte aanraders, aldus juryvoorzitter en Nieuwsuur-journalist Bas Haan. “Niet alleen omdat ze journalistiek verschrikkelijk goed zijn, maar ook omdat ze zo ontzettend fijn lezen”. Naast Haan bestaat de jury uit Brenda Stoter Boscolo (Midden-Oosten-journalist) en Humberto Tan (tv-presentator).

Vanaf 11 mei zal NOS Met Het Oog Op Morgen elke zaterdagavond een van de vijf genomineerden in de uitzending te gast hebben. Op 15 juni maakt de juryvoorzitter de winnaar bekend. Aan de Brusseprijs - genoemd naar de journalist M.J. (Rie) Brusse (1873-1941) - is een geldbedrag verbonden van tienduizend euro.

Bekijk meer van

Brusseprijs

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.