website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Shortlist Brusseprijs 2019 bekend

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst in boek op donderdag 25 april 2019, 13:28

Nieuws De jury van de Brusseprijs heeft de shortlist bekendgemaakt met de vijf beste journalistieke boeken van afgelopen jaar.

‘Retour de France. Over de route nostalgique naar het Frankrijk van nu’ van Peter Giesen (Thomas Rap), ‘De bokser. Het leven van Max Moszkowicz’ van Marcel Haenen (Querido), ‘Laura H. Het kalifaatmeisje uit Zoetermeer’ van Thomas Rueb (Das Mag), ‘Wanneer het water breekt’ van Chris de Stoop (De Bezige Bij) en ‘Amerikanen lopen niet. Leven in het hart van de VS’ van Arjen van Veelen (De Correspondent), maken kans op de prijs.

In totaal werden 178 titels ingezonden. Maar dit zijn volgens de jury de echte aanraders, aldus juryvoorzitter en Nieuwsuur-journalist Bas Haan. “Niet alleen omdat ze journalistiek verschrikkelijk goed zijn, maar ook omdat ze zo ontzettend fijn lezen”. Naast Haan bestaat de jury uit Brenda Stoter Boscolo (Midden-Oosten-journalist) en Humberto Tan (tv-presentator).

Vanaf 11 mei zal NOS Met Het Oog Op Morgen elke zaterdagavond een van de vijf genomineerden in de uitzending te gast hebben. Op 15 juni maakt de juryvoorzitter de winnaar bekend. Aan de Brusseprijs - genoemd naar de journalist M.J. (Rie) Brusse (1873-1941) - is een geldbedrag verbonden van tienduizend euro.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.