noodfonds

— maandag 8 maart 2021, 09:31 | 0 reacties, praat mee

SGP wil kinderprogramma ‘Gewoon. Bloot’ verbieden

Presentator Edson da Graça van Gewoon. Bloot - © Laura Oldenbroek / NTR

De SGP wil voorkomen dat de NPO vanaf 21 maart het kinderprogramma 'Gewoon. Bloot' gaat uitzenden. In dat programma krijgen basisschoolkinderen uit groep 7 en 8 blote volwassenen te zien, die vragen beantwoorden over hun lichaam. SGP-leider Kees van der Staaij vindt het een "bizar" plan en wil dat het kabinet het tegenhoudt, meldt de NOS.

De NTR wil met de serie laten zien dat er meer soorten lichamen zijn dan alleen maar de ‘perfecte’ lijven die kinderen in films en op sociale media zien. In Kamervragen aan de minister werpt hij op: “Wat is het verschil is tussen het tonen van geslachtsdelen tijdens een televisieopname voor kinderen en het tonen van geslachtsdelen in een speeltuin?”. Verder pleit hij voor een ethische richtlijn die nieuwe kinderprogramma’s in dit genre moeten voorkomen.

“Het programma is heel zorgvuldig geproduceerd”, laat een woordvoerder van de NTR weten. Volgens haar is er juist veel rekening gehouden met de grenzen van de kinderen. “Tijdens het programma is er uitgebreid met kinderen gesproken over wat er ging gebeuren en ze konden tijdens het programma aangeven hoe ze zich voelden.”

De eerste aflevering van Gewoon Bloot wordt op 21 maart uitgezonden. De NTR is niet van plan om het programma terug te trekken of het te wijzigen.Meer bij de NOS I / II / RTL Nieuws / NTR

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.