e learning nvj

— woensdag 17 december 2008, 08:57 | 0 reacties, praat mee

‘SDM kan PCM niet redden’

Uitgeverij PCM moet niet te veel op de Stichting Democratie en Media (SDM) rekenen voor financiële hulp. Volgens bronnen rond de stichting zit het vermogen van SDM, grootaandeelhouder van PCM, al grotendeels vast in aandelen van en leningen voor PCM. SDM werd maandag in een rapport van de Ondernemingskamer opgeroepen het geld dat zij bij de komst van het Britse opkoopfonds Apax ontvingen, terug te storten in het bedrijf. Volgens de bronnen, waar de volkskrant over schrijft, heeft SDM op dit moment 40 tot 45 miljoen euro ter beschikking. Volgens PCM investeerde SDM dit jaar al 38,5 miljoen euro in het bedrijf: 12 miljoen euro voor de inmiddels gestopte gratis krant DAG en 26,5 miljoen euro aan achtergestelde leningen. SDM ontving bij de komst van Apax 327 miljoen euro. Zo’n 150 miljoen euro daarvan werd vorig jaar gebruikt om Apax uit te kopen. Meer bij de Volkskrant Laatste wijziging: 17 december 2008, 09:58

Bekijk meer van

PCM

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.