onderzoek covid en journalistiek

— donderdag 29 mei 2008, 08:45

Chinese schrijfster slachtoffer cyber-terreur

Het PEN American Center, onderdeel van een internationale organisatie die zich inzet voor mensenrechten en persvrijheid, heeft een brief gestuurd aan de Chinese premier Hu Jintao. PEN roept daarin op tot een diepgaand onderzoek naar cyberaanvallen op de in Peking woonachtige Tibetaanse schrijfster Woeser. Sinds 27 mei hebben kwaadwillende hackers hun pijlen gericht op e-mailaccounts, Skype internettelefonie en de website van Woeser. Contacten in haar Gmail-adresboek werden uit haar naam benaderd met een mail waarin een virus zat verwerkt; Woeser merkte dat haar diverse internetaccounts zonder toestemming waren geopend. Kenissen op Skype werden uit haar naam benaderd. De website bleek ook gekraakt: inhoud werd veranderd en een afbeelding van een wapperende Chinese vlag verving de hoofd-index. Ook werd opgeroepen Woeser met geweld aan te pakken. Haar populaire Chineestalige weblog is op het moment van schrijven zelfs helemaal onbereikbaar. Zie de PEN-site voor meer informatie.

Bekijk meer van

China
banner tegelwinnaars

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.