PersVeilig

— maandag 27 april 2009, 08:56

Schiphol-insider ‘Undercover’ gepakt

Op Schiphol heeft de marechaussee een 25-jarige luchthavenmedewerker opgepakt die wordt verdacht van het helpen vervalsen van een identiteitsbewijs voor onderzoeksjournalist Alberto Stegeman. In het programma 'Undercover in Nederland' (SBS) toonde Stegeman eind 2008 aan dat hij met een vervalst bewijs niet alleen Schiphol binnenkwam, maar het regeringstoestel kon benaderen. De nu gearresteerde man zou zijn toegangspas hebben uitgeleend, zodat het kon worden nagemaakt. De marechaussee zou beelden uit Undercover hebben bestudeerd om de identiteit van de originele kaarthouder te achterhalen. De man is inmiddels weer vrijgelaten, maar blijft verdachte. Of Stegeman zelf wordt vervolgd, is niet duidelijk. Eerdere plannen om hem te vervolgen toen hij een legerbasis was binnengedrongen, werden afgeblazen omdat het Openbaar Ministerie meende dat het programma 'maatschappelijke waarde' had. Laatste wijziging: 27 april 2009, 10:58

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.