Jodal

— maandag 17 november 2014, 16:41

‘Saudische blogger moet vrij komen’

De Duitse tak van het zogeheten PEN-verbond heeft de Duitse regering opgeroepen zich in te spannen voor een Saudische blogger, die veroordeeld is voor enkel zijn schrijfwerk. Raef Badawi werd in mei van dit jaar veroordeeld tot duizend zweepslagen, een boete van omgerekend twee ton en tien jaar cel, omdat hij een 'liberale website' was begonnen die volgens de autoriteiten de islam beledigde. PEN - de afkorting staat voor de oernaamPoets, Essayists, Novelists - is een internationale organisatie die zich inzet voor het vrije woord. Er is volgens PEN haast bij bemoeienis door buitenlandse overheden, omdat de zweepslagen mogelijk al deze maand worden uitgedeeld. PEN vreest dat Badawi de barbaarse straf niet overleeft. De advocaat die Badawi in de zaak bijstond, werd in juli zelf óók veroordeeld: hij moet 15 jaar de cel in. PEN eist tevens zijn directe vrijlating. Volgens PEN Deutschland is dit een geschikt moment voor Duitsland om Saudi-Arabië aan te spreken: beide landen zijn partners in het gevecht tegen terreurbeweging IS. Meer bij PEN Deutschland Laatste wijziging: 17 november 2014, 17:45

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.