— maandag 3 juni 2013, 16:29 | 0 reacties, praat mee

Sanoma verkoopt artikelen freelancers

Sanoma Media overlegt met ingang van deze maand niet meer met freelancers over het doorverkopen van hun artikelen aan derden. Daardoor kan het gebeuren dat freelancers door hen geschreven artikelen terugvinden in uitingen van bedrijven en andere instanties, zonder dat ze daar vooraf over ingelicht worden of over mogen meebeslissen. Dat blijkt uit een nieuwe overeenkomst (PDF) die diverse redacties van Sanoma-titels vandaag naar hun freelancers stuurden. De wijzigingen zijn een aanvulling op de in 2010 opgestelde ‘regeling gebruik opdrachtmateriaal’, waarin Sanoma zichzelf het recht al voorhield werk van freelancers door te verkopen aan derden. Het mediabedrijf voert de aanpassingen door omdat de vraag naar het gebruiken van artikelen uit Sanoma-titels volgens het bedrijf enorm is toegenomen. ‘Hiertoe hebben wij het proces van in gebruik geven van content aan derden vereenvoudigd.’ De freelancers delen uiteindelijk zelf ook mee in de winst: 30 procent van de opbrengst gaat naar de freelancer, de overige 70 procent steekt Sanoma zelf in de zak (PDF). Freelancers gaan automatisch akkoord als ze na 1 juni nog opdrachten aannemen van Sanoma-titels.

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.