— maandag 12 maart 2018, 14:29 | 0 reacties, praat mee

Sandera Krol vertrekt bij Audax

© TRIK

Sandera Krol stopt na zeven jaar als hoofdredacteur van Vriendin en Santé. Dat bevestigt ze aan Villamedia. Daarmee komt er een einde aan haar dienstverband bij de uitgever, Audax Publishing. Het besluit over haar vertrek is ‘in goed overleg’ met de Audax genomen, zegt Krol. Wie haar opvolgt als hoofdredacteur van beide bladen, is nog niet bekend.

Krol verruilde zeven jaar geleden de redactie van het chiquere Marie Claire voor die van Vriendin – Santé ging ze er later bij doen. Het eerste wat ze deed was een A4 ophangen met daarop het modaal inkomen van een Nederlands gezin. Iets waarvan ze vond dat de hele redactie van Vriendin doordrongen moest zijn, vertelde ze destijds in een interview met Villamedia. In de culi-rubriek geen ‘salade met bloemblaadjes’, maar een bord normaal eten voor een gewoon budget. In de modeproducties geen kleding boven de honderd euro. ‘De leefstijl van de gemiddelde bladenmaker in de Randstad, is niet die van de gemiddelde Nederlander. Dat wordt vaak vergeten’, zei ze.

Krol trad aan kort nadat Vriendin een flinke oplageval voor de kiezen kreeg. In 2011 ging de betaalde oplage van 124.426 naar 111.593 exemplaren, volgens de NOM-cijfers. Een tijdlang wist Krol die daling te remmen. Het vernieuwde Vriendin deed het, vlak na haar aantreden, vooral goed in de losse verkoop. Afgelopen jaar zakte het weekblad onder de magische oplagegrens van 100.000, naar 97.839 exemplaren.

Audax was niet bereikbaar voor commentaar.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.