— donderdag 22 november 2012, 09:16

Rusland: blokkade YouTube ‘foutje’

Een blokkade van YouTube binnen Rusland is het gevolg van een technische fout, niet van nieuw beleid. De videosite werd per ongeluk op het register van verboden websites geplaatst, aldus woordvoerder Vladimir Pikov van lijstbeheerder Roskomnadzor tegenover persbureau Reuters. De lijst is sinds november van kracht en heeft officieel als doel om onder meer kinderporno te bestrijden, maar critici stellen dat de regering het internet ermee kan censureren. Media die worden aangeschreven materiaal te verwijderen hebben drie dagen om te reageren, voordat de lijst wordt bijgewerkt. Pikov: "Er was helaas sprake van een technisch probleem. We werken nauw met YouTube samen. Er is op dit moment geen reden om voorzorgsmaatregelen tegen de beheerders te nemen." YouTube werd ongeveer een uur geblokkeerd.

Bekijk meer van

YouTube

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.