— donderdag 4 februari 2010, 08:57 | 0 reacties, praat mee

Rumoer om nieuwe opleiding Saxion

De nieuwe opleiding Saxion Media, Informatie & Communicatie (MIC) maakt heel wat los. Wiel Schmetz, directeur van de Fontys Hogeschool journalistiek en voorzitter van het overleg van journalistiekopleidingen, vraagt zich af op of de studentenstop van de vier journalistiekopleidingen nog wel zinvol is. 'We handhaven de numerus fixus omdat de arbeidsmarkt zo krap is. Maar als alle mensen die bij ons worden afgewezen via de mic-opleidingen alsnog aan het werk willen, vraag ik me af of we die stop niet beter kunnen afschaffen.' Directeur Désirée Majoor van de faculteit communicatie en journalistiek van de Hogeschool Utrecht is een andere mening toegedaan. Ze vindt het weinig boeiend dat er in Amsterdam en Enschede ook bachelorjournalisten worden opgeleid. 'Het is logisch dat studenten hun heil elders zoeken als ze bij ons worden afgewezen. De vier echte journalistiekopleidingen in het hbo kunnen beter uitgaan van hun eigen kracht. Die studentenstop zorgt wat mij betreft voor een beter aanbod van afgestudeerden. [...] Het beroep van journalist is nooit wettelijk beschermd geweest en werkgevers kiezen toch wie ze het beste vinden. Wij moeten ervoor zorgen dat het diploma journalistiek een vaste waarde is.' Meer bij Fontys Hogescholen

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.