— dinsdag 26 februari 2013, 09:03 | 6 reacties, praat mee

‘Rem op studie journalistiek en kunst’

Er moet een einde komen aan het opleiden van mensen voor de kaartenbak van een uitkeringsinstantie. De opleidingen psychologie, journalistiek en kunst zijn populair, maar de kans dat je een baan vindt is klein. Vier jongerenorganisaties vragen de ministers van Onderwijs en Sociale zaken daarom de instroom van al te populaire studierichtingen te verminderen. De Landelijke Studenten Vakbond (LSVb), het Interstedelijk Studentenoverleg (ISO) en de jongerenafdelingen van FNV en CNV hebben een onderwijsplan opgesteld dat de snel groeiende jeugdwerkloosheid tegen moet gaan. Een van de maatregelen is het stellen van een maximum aan de instroom van gewilde opleidingen."Wil je aan de slag in de techniek of als tandarts, dan kun je na je opleiding zo beginnen”, zegt Kai Heijneman, voorzitter van de LSVb. "Maar sectoren als de kunsten, de psychologie, de journalistiek, daarvan weet je dat je voor iets kiest waar geen werk in te vinden valt." Meer bij BN De Stem

Bekijk meer van

Praat mee

6 reacties

E. van de Beek, 26 februari 2013, 22:14

De jongerenorganisaties doen wat de NVJ al jaren geleden had moeten doen: de overheid vragen de instroom bij scholen voor journalistiek te beperken. Het zou de NVJ sieren als ze zich aansloot bij deze oproep. Waarvoor hebben we anders een NVJ? Die is er toch voor de belangenbehartiging van haar leden? Met zoveel voor de journalistiek opgeleide freelancers valt er voor niemand nog een fatsoenlijke boterham te verdienen.

E. van de Beek, 27 februari 2013, 23:08

@ Dolf Rogmans: Bedankt voor het linkje. Gelukkig heb ik mij vergist in de NVJ. Hopelijk binnenkort een update in Villamedia Magazine? Is de mediavisie van de NVJ in de spreekwoordelijke la verdwenen?

E. van de Beek, 4 maart 2013, 13:25

@ Dolf Rogmans. Het artikel in het magazine had ik al gelezen. Maar ik herinner mij niet dat daarin aandacht werd geschonken aan de visie van de NVJ.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.